Jump to content


Important Announcement!

Please read this post about our new Privacy Policy


Photo

Spørgsmål og svar for begyndere


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 AlleyKat

AlleyKat

    [da-DK] Moderator

  • BabelZillian Mods
  • 271 posts

Posted 17 February 2006 - 02:08 PM

Spørgsmål og svar for begyndere
Først og fremmest, velkommen til.

Her er en række spørgsmål og svar som kan være nyttige for begyndere!

"Hvad er BabelZilla?"
Babelzilla er en portal af internationale translatører, og målet er at levere oversættelser ved at skabe forbindelse mellem udvidelses-udviklere og oversættere for at bidrage med at sprede open source-applikationer over hele verden.
For alle lande der ikke har engelsk som nationalsprog er det særdeles vigtigt at have deres eget sprog inkluderet i den officielle forfatters build, så brugere der leder efter udvidelser på store websites såsom addons.mozilla.org eller extensionsmirror.nl osv., finder udvidelsen på deres eget sprog med det samme.
Yderligere vil brugeren, hvis oversættelsen ikke er inkluderet i den officielle build, få XUL-fejl hvis udvidelsen opdateres med Firefox' (eller Thunderbirds) automatiske opdateringsfunktioner.
På grund af dette har vi besluttet at starte et verdensomspændende projekt for at lade udvidelsesforfattere og oversættere administrere udvidelses-oversættelser på en nem og lettilgængelig måde.
* * *

"Udgiver BabelZilla udvidelser?"
Nej! Det er hverken Babelzillas formål at udgive nye eller opdateringer til allerede eksisterende udvidelser.
Denne rolle var, er og forbliver som den er både for det officielle website for udvidelser 'addons.mozilla.org' og for individuelle nationale portaler (extensions.geckozone.org, extenzilla.org, erweiterungen.de, nave.escomposlinux.org, forum.mozilla.ru, etc.)
Forfatterne kan hér på BabelZilla foreslå og indsætte deres udvidelser under udvikling, hvortil oversættere ganske enkelt kan tilføje deres oversættelser.
* * *

"Hvordan kan jeg foreslå en oversættelse?"
Allerførst er det værd at slå fast om udvidelsen har været eller allerede er oversat til dansk sprog, ved at bruge en af følgende metoder som du også kan kombinere:
• se om der er postet en tidligere version af udvidelsen (hvis den findes);
• tjek udviklerens officielle side, normalt i bidragsydere ('contributors') eller oversættelser ('translations') sektioner;
• tjek evt. med den danske Mozilla-portal, http://mozilladanmark.dk
Efter at have verificeret ovenstående kan du poste en besked om at du har tænkt dig at at starte på oversættelsen i det relevante BabelZilla Extensions Forum (mest for at undgå dobbeltoversættelser!), og registrere dig for udvidelsen i WTS-systemet. Hvis der allerede er en dansk oversætter, kan du se hvem og evt. kontakte vedkommende via PM-systemet her på sitet for at bidrage - systemet kan have flere oversættere pr. sprog, så det er let at skabe samarbejde.
* * *

"Hvad består den af, og hvordan udføres QA (kvalitetskontrol)?"
QA-fasen er den fase hvor korrekthed for udtryk, syntaksen og den deraf følgende grammatik der ligger i selve oversættelsen kontrolleres.
Sådan kontrol udføres ofte i samarbejde med de forskellige nationale portaler. Det er derfor god tone at BabelZilla oversættere indsender til de dertil knyttede personer fra det nationale community som tager sig af QA på Mozilla eller BabelZilla for oversættelserne (hvis sådanne findes). Se evt. http://mozilladanmark.dk for info.
Hvis ikke kan oversætterne af et sprog enes om fælles førstekontrol af oversættelser dem selv imellem, og så udbede sig hjælp til andenkontrol fra en kvalificeret person der kan bekræfte af den udførte kontrol er korrekt og komplet.
Det står enhver frit for at tilmelde sig BabelZilla og bidrage; der er ingen forpligtelser ud over dem du frivilligt måtte påtage dig selv.
* * *

"Og hvad er Web Translation Systemet for en fisk?"
Svaret på dette og mange andre relaterede spørgsmål om WTS kan (når de er skrevet) findes på det danske BabelZilla hjælpeforum.
* * *

"Er det virkeligt nødvendigt at skrive på engelsk på Babelzilla (udenfor dette forum)?"
Jamenaltså JA, det er nødvendigt at kommunikere med resten af verden på engelsk!
På grund af det rent praktiske i at sproget er det mest udbredte på kloden, er sproget valgt som fællessprog på BabelZilla, pånær for fora under "International BabelZilla People".
Men det kræver ikke andet end et minimum af engelsk for fælles forståelse!
Så længe oversætteren kan oversætte korrekt fra engelsk til dansk, og ikke nødvendigvis omvendt.
Fakta er at du ikke behøver at have gået på Cambridge Universitet! wink.gif
- for at kommunikere med hele verden behøver du blot et minimum af engelsk.
* * *

[Oversat fra "Questions and answers for the Danish beginners!" af MIAO]

Edited by AlleyKat, 18 February 2006 - 04:16 PM.2 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


    CCBot (2)