Jump to content


Important Announcement!

Please read this post

Photo

Secure Login - Ver. 0.9.3pre


  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#21 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 13 March 2007 - 12:29 PM

QUOTE(markh @ Mar 13 2007, 12:14) View Post

I was. It is finished, tested and released cool.gif

It's already integrated into my Secure Login development files. wink.gif

I think I'll wait perhaps another day, if the polish and japanese localizations will be finished as well and then release the new version. smile.gif

#22 teo

teo

    XUL Warrior & Layout Fakir

  • BabelZillian Mods
  • 1,437 posts
  • Gender:Male


  • Translator for Polish (pl)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Return Receipt Toolbar Button
  • Translation Credits to Leszek(teo)Życzkowski

Posted 14 March 2007 - 02:09 AM

Polish locale released.
Could you change in the .css file width and height for help window to:
height - 400px
width - 500px
What you think about this design options dialog?
IPB Image
Teo

#23 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 14 March 2007 - 04:01 PM

I released version 0.7.1 including all your localizations (except Japanese, which isn't finished yet).

@teo:
I redesigned the options dialog using groupboxes. Thanks for the design suggestion.


#24 teo

teo

    XUL Warrior & Layout Fakir

  • BabelZillian Mods
  • 1,437 posts
  • Gender:Male


  • Translator for Polish (pl)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Return Receipt Toolbar Button
  • Translation Credits to Leszek(teo)Życzkowski

Posted 14 March 2007 - 04:52 PM

QUOTE(madblueimp @ Mar 14 2007, 16:01) View Post

I released version 0.7.1 including all your localizations (except Japanese, which isn't finished yet).

@teo:
I redesigned the options dialog using groupboxes. Thanks for the design suggestion.

I have ready to use file. Do you want it?
Teo

#25 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 14 March 2007 - 05:01 PM

QUOTE(teo @ Mar 14 2007, 16:52) View Post

I have ready to use file. Do you want this?

No, thanks. Look at the new version - it looks quite similar to your suggestion and like I want it. smile.gif

#26 Cashman

Cashman

    [hu-HU] Moderator

  • BabelZillian Mods
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia, EU


  • Translator for Hungarian (hu-HU)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: - Auto Context
    - Open Addons
    - Open Addons TB
    - Install Extension

  • Translation Credits to MIKES KASZMÁN István

Posted 14 March 2007 - 06:21 PM

Hint for 0.7.1

The settings window height is a little bit small.
Can't see the play sound on login box in full size (so the play button is hide).
Is so in another languages (or just in HU-hu)?

This window is resizeable, if it is opened in tools menu,
but no if opened with settings button in opened window with list of extensions.

Cashman

#27 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 14 March 2007 - 06:57 PM

QUOTE(Cashman @ Mar 14 2007, 18:21) View Post

Hint for 0.7.1

The settings window height is a little bit small.
Can't see the play sound on login box in full size (so the play button is hide).
Is so in another languages (or just in HU-hu)?

This window is resizeable, if it is opened in tools menu,
but no if opened with settings button in opened window with list of extensions.

Cashman

I didn't set any settings window height - the settings window height is dependent only from content.
So, normally, everything should be visible.
I just tested it with hungarian language and everything seems to be displayed the right way.
I also tested it on my Linux machine and a virtual windows xp box.
Maybe there is something wrong in your firefox profile - could you please test it with a fresh one?

To make windows resizable I add an option when opening them - as far as I know I cannot add options to the url that is opened via the extensions list.

#28 teo

teo

    XUL Warrior & Layout Fakir

  • BabelZillian Mods
  • 1,437 posts
  • Gender:Male


  • Translator for Polish (pl)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Return Receipt Toolbar Button
  • Translation Credits to Leszek(teo)Życzkowski

Posted 14 March 2007 - 09:19 PM

QUOTE(Cashman @ Mar 14 2007, 18:21) View Post

Hint for 0.7.1

The settings window height is a little bit small.
Can't see the play sound on login box in full size (so the play button is hide).
Is so in another languages (or just in HU-hu)?

This window is resizeable, if it is opened in tools menu,
but no if opened with settings button in opened window with list of extensions.

Cashman

This can be caused due to this bug. <script> and <stringbundleset> are inside a prefwindow, before prefpane in the 'secureLoginOptions.xul' file. See attached file how I resolve this problem.

QUOTE(madblueimp @ Mar 14 2007, 17:01) View Post

No, thanks. Look at the new version - it looks quite similar to your suggestion and like I want it. smile.gif

You are developer and you decide how will be appear your extension. smile.gif IMHO new layout this window have to many groupboxes and to be became unreadable. sad.gif
What about help window size? You should know that about 10% users have still 800x600 monitors.

Attached Files


Teo

#29 Cashman

Cashman

    [hu-HU] Moderator

  • BabelZillian Mods
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia, EU


  • Translator for Hungarian (hu-HU)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: - Auto Context
    - Open Addons
    - Open Addons TB
    - Install Extension

  • Translation Credits to MIKES KASZMÁN István

Posted 14 March 2007 - 09:45 PM

In a fresh profile works OK.
I'm searching the problem in my profile.

Cashman

#30 Cashman

Cashman

    [hu-HU] Moderator

  • BabelZillian Mods
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia, EU


  • Translator for Hungarian (hu-HU)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: - Auto Context
    - Open Addons
    - Open Addons TB
    - Install Extension

  • Translation Credits to MIKES KASZMÁN István

Posted 14 March 2007 - 09:58 PM

I found it...

The problem is with Theme Noia 2.0 eXtreme 3.371
If I change in my profile the theme from noia to default theme,
the widnow is OK.
Then the problem is with the noia theme.

Cashman.


#31 teo

teo

    XUL Warrior & Layout Fakir

  • BabelZillian Mods
  • 1,437 posts
  • Gender:Male


  • Translator for Polish (pl)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Return Receipt Toolbar Button
  • Translation Credits to Leszek(teo)Życzkowski

Posted 14 March 2007 - 11:59 PM

QUOTE(Cashman @ Mar 14 2007, 21:58) View Post

I found it...

The problem is with Theme Noia 2.0 eXtreme 3.371
If I change in my profile the theme from noia to default theme,
the widnow is OK.
Then the problem is with the noia theme.

Cashman.

You're right. Noia bad interpreted <prefwindow>. I check all known me extensions which use <prefwindow> and all working bad with Noia.
Teo

#32 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 15 March 2007 - 09:56 AM

@teo:

The linked bug seems to have no effect on the Secure Login settings page as far as I can tell - maybe because I'm using only one prefpane. At least the window doesn't break.
And the option to resize the window has nothing to do with the bug described there as far as I can tell - it is an option passed to the window when opening:
CODE
        window.openDialog(
            url,
            '',
            'chrome,resizable=yes,centerscreen',
            this
        );


I use this many groupboxes (instead of separators like before), because I want to separate the different options logically.

The help window size fits nice in a screen resolution of 800x600, as far as I tested it. smile.gif

#33 teo

teo

    XUL Warrior & Layout Fakir

  • BabelZillian Mods
  • 1,437 posts
  • Gender:Male


  • Translator for Polish (pl)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Return Receipt Toolbar Button
  • Translation Credits to Leszek(teo)Życzkowski

Posted 15 March 2007 - 11:49 AM

Thanks for your explanation, but why help window have 700px when 500px is good enough? Maybe you like wide window. smile.gif. 'De gustibus non est disputandum'.
QUOTE(madblueimp @ Mar 15 2007, 09:56) View Post
I use this many groupboxes (instead of separators like before), because I want to separate the different options logically.

I understand your intention, but, as I wrote post above, this layout to be became unreadable for me - too many borders on this window.
Teo

#34 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 15 March 2007 - 12:09 PM

QUOTE(teo @ Mar 15 2007, 11:49) View Post

Thanks for your explanation, but why help window have 700px when 500px is good enough? Maybe you like wide window. smile.gif. 'De gustibus non est disputandum'.

I understand your intention, but, as I wrote post above, this layout to be became unreadable for me - too many borders on this window.


I wanted to make sure the help questions don't need more than one line.
And maybe yes, I like wide windows - although I'm not in possession of one of these new shiny wide screen displays.

I even understood your latin sentence (I never had latin in school) - maybe thats the tribute of reading many "Astérix le Gaulois" comic strips. biggrin.gif


#35 teo

teo

    XUL Warrior & Layout Fakir

  • BabelZillian Mods
  • 1,437 posts
  • Gender:Male


  • Translator for Polish (pl)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Return Receipt Toolbar Button
  • Translation Credits to Leszek(teo)Życzkowski

Posted 15 March 2007 - 01:48 PM

QUOTE(madblueimp @ Mar 15 2007, 12:09) View Post

I even understood your latin sentence (I never had latin in school) - maybe thats the tribute of reading many "Astérix le Gaulois" comic strips. biggrin.gif

Maybe too many. biggrin.gif biggrin.gif I was reading Polish comics about adventure 3 young friends - Tytus, Tomek & Atomek. biggrin.gif
Teo

#36 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 29 March 2007 - 02:20 PM

The new version includes one new option string:
"Automatically search for login data and highlight form fields"
If this option is disabled, Secure Login doesn't search for valid logins on page load, but only when hovering over or clicking on the toolbar button or the statusbar icon or if performing the keyboard shortcut.

I noticed that some translators changed the default keyboard shortcut in their assigned locales, which is intended and might surely fit better, but:
Please keep the modifiers (alt, shift, ...) in lowercase, not with first character in upper case (e.g. Alt, Shift).
The key (e.g. "N", "B", ...) should be upper case instead.

Thanks for your work,
Sebastian


#37 Cashman

Cashman

    [hu-HU] Moderator

  • BabelZillian Mods
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia, EU


  • Translator for Hungarian (hu-HU)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: - Auto Context
    - Open Addons
    - Open Addons TB
    - Install Extension

  • Translation Credits to MIKES KASZMÁN István

Posted 29 March 2007 - 09:10 PM

Hungarian locale updated.
Cashman

#38 Goofy

Goofy

    Advanced Member

  • Super Mod
  • 8,435 posts
  • Gender:Male
  • Location:GoofyLand


  • Translator for French (fr)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: BabelZillaMenu-BabelZilla Glossary-OpenTran...
  • Translation Credits to Goofy
  • My OS Gnu/Linux

Posted 29 March 2007 - 09:18 PM

QUOTE
Please keep the modifiers (alt, shift, ...) in lowercase, not with first character in upper case (e.g. Alt, Shift).


unsure.gif MMMhh Is there any serious code reason for this? It is quite unusual for us, I have a key labelled Alt on my keyboard, and in every extension we encounter Alt but not alt...(?) example
Think Global, Make Locales!


Sometimes I am on irc://moznet/BabelZilla
but you can also drop a word in the shoutbox

#39 madblueimp

madblueimp

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Translator for [No translator]
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: Secure Login, Autofill Forms, Net Notes

Posted 29 March 2007 - 09:44 PM

QUOTE(Goofy @ Mar 29 2007, 21:18) View Post
unsure.gif MMMhh Is there any serious code reason for this? It is quite unusual for us, I have a key labelled Alt on my keyboard, and in every extension we encounter Alt but not alt...(?) example


Yes, it's quite simple:
If you look at the properties files, you'll find the keys "alt", "control", etc.
The translation for these may and should be first letter uppercase ("Alt", "Ctrl", etc. in the English locale), but to find these key=value pairs, Firefox needs the exact key (case sensitive).

To make things clear:
Only the modifiers in the shortcut string ("extensions.secureLogin@blueimp.net.shortcut") have to be all lowercase, not the modifier translations!

As the shortcut is formatted using the translations from the properties files, the modifiers will show up first case upper case in the graphical user interface.

Greetings,

Sebastian

#40 Goofy

Goofy

    Advanced Member

  • Super Mod
  • 8,435 posts
  • Gender:Male
  • Location:GoofyLand


  • Translator for French (fr)
  • Extension Developer: Yes
  • Extensions: BabelZillaMenu-BabelZilla Glossary-OpenTran...
  • Translation Credits to Goofy
  • My OS Gnu/Linux

Posted 29 March 2007 - 09:54 PM

smile.gif Thanks for clearing things, now I have understood (I think rolleyes.gif ).
Think Global, Make Locales!


Sometimes I am on irc://moznet/BabelZilla
but you can also drop a word in the shoutbox


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users