QUOTE(CanceleratoR @ Oct 4 2007, 00:06) <{POST_SNAPBACK}>
batuhan bey hoşgeldiniz ve geçmiş olsun. bir çok eklentide isminizi görüyordum. nihayet eklentiler sahipsiz kalmadı... birlikte iyi çevirilere.
Teşekkürler. İnanıyorum birlikte çok daha güzel işler başaracağız.
QUOTE(SerdarSahin)
Geçmiş olsun .
Benim korkum buranın da suyunun birileri tarafından cıkarılması, ciddiyetinin bozulmasıdır.
kendi kendimize yavaş yavaş birseyler yapmaya, insanımıza faydalı olmaya çalışıyoruz burda
Biz istemezsek kimse suyunu çıkaramaz buranın

Sonuçta burada kimse yaptığı işe göre herhangi bir maaş veya karşılık almıyor. Herkes gönüllü çalıştığı için daha da çok sahip çıkıyor burada yapılan işlere. Diyelim ki buranın suyu çıktı, ben size Mozilla'ya destek vermeye başladığım zamanlardan bahsedeyim. Mozilla Türkiye diye bir forumumuz vardı, bu forumda Mozilla kullanıcıları sorunlarını, dertlerini anlatıp cevap arıyorlardı. Elimizden geldiği kadarıyla da cevap veriyorduk. Forumun yöneticileri de şu anda burada da çevirmenlik yapan ve eklenti de geliştiren Erkan, Yavuz ve Serkan abilerimdi. Forumumuzda "Eklenti Çeviri İstekleri" diye bir bölüm vardı. Burada üyelerimiz çok kullandıkları ve Türkçelerinin olmasını istedikleri eklentileri söylerdi, ben de eklentiyi geliştiren kişiyi bulur, genellikle e-posta ile ulaşır ve eklentinin yazılış biçimi çeviriye olanak veriyorsa çevirip, derleyip geliştiriciye yollardım ve bu paketi de eklentisini yayınladığı web sitesine koymasını isterdim. Daha sonra geliştiricinin de onayladığı eklentiyi Mozilla Türkçe Eklentiler sayfamıza koyardık. Bazen geliştiriciden cevap gelmezdi, bazen ulaşamazdık, çevirip forumda verirdik ama doğal olarak mozilla sitesinde yayınlatamazdık gibi çok sorunla karşılaştık. Bazı sebeplerden dolayı forum karar birliğiyle kapatıldı, şu an konumuz bu değil. Babelzilla bizi bu dertlerin çok büyük bir kısmından kurtardı. Eklenti burada, geliştirici burada, dil dosyalarını tek tıkla açıp, yazıp kaydediyoruz, jar paketleriyle uğraşmak yok, derleme derdi yok.
Konuya nerden gelmiştik, çok dallandı. Diyelim ki buranın suyu çıktı. Biz beraber olduğumuz sürece kimse bizi durduramaz. Yeter ki bu işin suyunu çıkartanlar amaçlarına ulaşmasın. Amaçları ne mi? Bu işi yapanları yıldırmak. Biz yılmadığımız sürece bir yolunu bulur, yeni siteler, forumlar açar, hiçbir şey yapamazsak kişisel olarak yukarıda anlattıklarımı yapar yine işimize devam ederiz