Biz Türk çevirmenler türkçe çeviri grubu olarak bir takım oluşturabilir miyiz? Tıpkı almanların Team erweiterungen.de gibi bir takım.Bu sayede Hem çevrilmeyei bekleyen eklenti sayısı azalır belki hiç olmaz,eklentiler kolayca güncellenir ve yanlış çeviri oranı yok denilenecek bir seviyeye indirilebilir.Eklentilerin bu sayede kullanımı daha kolay olr.
Bu takım kurma işini buradaki en yetkili kişiler ön ayak olabilirler.Gerisi zaten gelir.20-25 civarında bu iş çok rahat yürür.Eğer gerçekleşirse.Olursa da ilk katılacaklardan biri olurum.

[tr-TR] Türkçe çeviri Takımı
Started by
mrtcvk
, Jun 18 2009 11:31 PM
2 replies to this topic
Posted 18 June 2009 - 11:31 PM
Posted 06 October 2009 - 11:28 AM
Bence de. Aramızda daha güçlü bir koordinasyon olur böylelikle.
Posted 07 February 2010 - 03:44 PM
Merhaba,
Ben yeni katıldım BabelZilla'ya. Spicebird adlı programı inceliyordum ve çevirilerin bu sitede oluşan takımlar tarafından yapıldığını okudum. Çeviri takımı kurulması mükemmel bir fikir. Programlarda kullanılan Türkçe hem bir standarta ulaşır, hem de doğru kelimeler seçilerek çeviriler yapılır. Bence, çevirmenlerdeki en önemli özellik Yabancı dil bilgisinin yüksekliğinin yanı sıra, çevirisi yapılan programların kullanılma alanlarına olan aşinalık ve deneyimdir. Eğer bir Çevirmen Takımı kurulucaksa bu takımda yer almayı isterim, ancak bir süre sistem nasıl yürüyor incelemek istiyorum.
Herkese başarılı çalışmalar ve sağlık diliyorum.
Ben yeni katıldım BabelZilla'ya. Spicebird adlı programı inceliyordum ve çevirilerin bu sitede oluşan takımlar tarafından yapıldığını okudum. Çeviri takımı kurulması mükemmel bir fikir. Programlarda kullanılan Türkçe hem bir standarta ulaşır, hem de doğru kelimeler seçilerek çeviriler yapılır. Bence, çevirmenlerdeki en önemli özellik Yabancı dil bilgisinin yüksekliğinin yanı sıra, çevirisi yapılan programların kullanılma alanlarına olan aşinalık ve deneyimdir. Eğer bir Çevirmen Takımı kurulucaksa bu takımda yer almayı isterim, ancak bir süre sistem nasıl yürüyor incelemek istiyorum.
Herkese başarılı çalışmalar ve sağlık diliyorum.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users
-
CCBot (1)