Home arrow Help - Q & A arrow Teljes mértékben kompatibilis a WTS a Firefox 3-mal?
Sunday, 23 January 2022
 
 
Teljes mértékben kompatibilis a WTS a Firefox 3-mal? Print
Written by Cashman   
Monday, 03 December 2007
Ahogy közeleg a Firefox 3.0 kiadásának idÅ‘pontja, a fejlesztÅ‘k elkezdték módosítani saját kiegészítÅ‘jüket úgy, hogy kompatibilisek legyenek vele. A WTS képes feldolgozni az új funkciók többségét, de a Firefox 3.0 szintén tartogat néhány új módszert a fordítások számára. A jelenlegi WTS rendszerben nem lehetséges helyesen feldolgozni fÅ‘leg a nyelvek jelölését, ami az új frissítések és kiegészítÅ‘k átadása során hibákhoz vezethet.

A Firefox 3 új módszerrel deklarálja a nyelveket. A nyelvvel kapcsolatos fÅ‘ információforrás az install.rdf fájl. A Firefox 2.0 megjelenésekor ezeket az információkat a chrome.manifest fájl tartalmazta, de a fejlesztÅ‘k többsége ezeket az adatokat az install.rdf fájlba helyezte, amely így megaradt a további információk tárolására. Az új struktúrában az install.rdf fájl tartalmazza az ún.  <localized> jelzÅ‘ket, amelyekben a nyelvekkel kapcsolatos összes lehetséges információ megtalálható  – például a fordító neve, a nyelv leírása és a fordítás leírása.

<em:localized>
   <Description>
    <em:locale>hu</em:locale>
    <em:name>A kiterjesztés neve</em:name>
    <em:creator>A készítÅ‘ neve</em:creator>
    <em:developer>A fejlesztÅ‘ neve</em:developer>
    <em:translator>A fordító neve</em:translator>
    <em:description>A kiegészítÅ‘ leírása</em:description>
    <em:homepageURL>https://addons.mozilla.org/firefox/addon/AKiegészítÅ‘Száma</em:homepageURL>
   </Description>
 </em:localized>

Azokat a részeket, amelyek a <localized> részben találhatóak, nem lehet a WTS segítségével jelenleg feldolgozni.

Ha az XPI archívumban az install.rdf fájl tartalmazza a <localized> részt, az hibához és adatok elvesztéséhez vezet. Amennyiben a fejlesztÅ‘k szeretnék ezt a hibát megelÅ‘zni, szükséges az install.rdf fájlból eltávolítani az összes <localized> deklarációt, vagy ellátni Å‘ket egy megjegyzéssel, hogy ne legyenek működÅ‘képesek (szükség esetén természetesen a régebbi nyelvi deklarációk meghagyhatóak esetleg újakkal kiegészíthetÅ‘ek).

A WTS következÅ‘ változata képes lesz ezeket a részeket megfelelÅ‘en feldolgozni és a feljlesztÅ‘k számára biztosítja az adatok egyszerűbb elérését és az új fájl újracsomagolását.

 

A nyelvek megfelelÅ‘ deklarációjához segítséget kaphat a súgó alábbi két pontjából:

Hogyan töltsünk fel kiterjesztést ? 

Hogyan újítsuk (aktualizáljuk) kiterjesztésünket ?

Last Updated ( Monday, 03 December 2007 )
 
Next >
 
Top! Top!